Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Inget unikt problem för Apoteksgruppen”

Sveriges Farmacevtförbunds ombudsman Lena Jägers uttalande om dålig förståelse för regelverk hos apoteksägare väckte reaktioner. Nu utvecklar hon sitt resonemang på förbundsbloggen.

Det jag sade i en artikel här på sajten häromdagen har vad jag förstår väckt reaktioner på Apoteksgruppen.

Jag vill betona att syftet inte var att smutskasta Apoteksgruppen som aktör.

Meningen var att sätta fingret på ett problem i form av bristande kunskap om regelverket kring apoteksdrift, som tyvärr aktualiserats kring några apoteksägare.

För att illustrera detta gav jag några exempel på förhållanden som beskrivits av våra medlemmar. I det stora hela så är dock mitt intryck att det är ett fåtal ägare som troligen inte har tillräckliga kunskap om regelverket. Men det är nu ändå relativt många medlemmar som pekat på flagranta missförstånd hos ägare, och jag tycker därför att det är motiverat att lyfta frågan.

Jag skulle inte beskriva detta som ett specifikt Apoteksgruppen-problem. Snarare är det något som har koppling till att relativt många personer utan större branscherfarenhet nu driver apotek.

Den typen av entreprenörer finns även inom andra konstellationer än Apoteksgruppen, och även som helt fristående aktörer. Jag beklagar om mina uttalanden upplevts som utpekande av Apoteksgruppen som företag.

Jag vill också understryka att vi har ett bra samarbete med Apoteksgruppen, och vi ser fram emot en fortsatt dialog med företaget i dessa frågor. Det skulle gynna både arbetstagare och arbetsgivare!

Lena Jäger, ombudsman, Sveriges Farmacevtförbund

Andra läser