Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

APL gasar och bromsar

APL:s sparpaket ska ses i skenet av att bolaget samtidigt expanderat kraftigt mot bakgrund av de vunna landstingsupphandlingarna. 75 farmacevter har rekryterats i år för att klara de nya uppdragen, enligt vd Eva Sjökvist Saers.

Som Svensk Farmaci berättade förra veckan förbereder Apotek Produktion & Laboratorier, APL, nu nedskärningar. Detta sker enligt uppgiftslämnare till Svensk Farmaci bland annat mot bakgrund av tappade marknadsandelar inom extemporetillverkningen, där bolaget sedan en tid är konkurrensutsatt.

Enligt källor till Svensk Farmaci var sparpaketet ursprungligen tänkt att presenteras på onsdag denna vecka, men beskedet ska nu ha skjutits på framtiden något.

Eva Sjökvist Saers, vd på APL, anser dock att de kommande neddragningarna isolerat inte ger en rättvisande bild av de förändringar som APL nu går igenom.

– För att göra bilden komplett är det viktigt att poängtera att vi expanderat kraftigt under 2012 i och med de vunna landstingsupphandlingarna, säger hon.

– Totalt sett har vi under 2012 ökat bemanningen med över 90 personer, varav 75 farmacevter, säger Eva Sjökvist Saers till Svensk Farmaci.

Andra läser