Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Stänger apotek efter inbrott

Privatägda Ditt Apotek i Heby stänger i slutet av oktober på grund av att företaget vid upprepade tillfällen har drabbats av inbrott och skadegörelse. Vid det senaste inbrottet, i augusti, krossade tjuvarna ett fönster och stal både läkemedel och kassaapparat.

Ditt Apotek i Heby AB finns sedan 2010 på Kyrkogatan mitt i Heby. Trots att apoteket har haft en stabil kundkrets lägger alltså apotekaren och ägaren, Massoud Eblaghian, ner verksamheten i slutet av oktober.

– Jag har haft två inbrott som har inneburit en ekonomisk påfrestning. Framför allt har allt extraarbete varit väldigt slitsamt, säger Massoud Eblaghian, som ännu inte har bestämt vad han ska göra när han har lagt ner sitt apotek.

Robert Svanström, apotekare och vice ordförande i Sveriges oberoende apoteksaktörers förening, SOAF, beklagar Massoud Eblaghians beslut, men förstår det.

– Jag förstår och respekterar hans beslut om att lägga ned apoteket efter att ha blivit drabbad av inbrott och skadegörelse. Men det sätter också fingret på hur skört det är för småföretagare att få det att gå runt med små marginaler och liten till ingen extra höjd i ekonomin. Mycket tråkigt för Massoud, apotekets kunder och för den krympande skaran med småföretagare inom apotekssverige, säger Robert Svanström.

Mest läst