Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Stigande kostnader för projektarbete

Konsultfirman Sann & Partners har hittills inkasserat 5,3 miljoner kronor på Läkemedelsverkets värdegrundsprojekt. Internt på myndigheten saknas inte kritik.

Enligt Upsala Nya Tidning, UNT, firade Läkemedelsverket i juni att man genom workshops med de flesta 650 anställda sorterat fram tre ledord för verksamheten: öppenhet, proaktivitet och professionalism. Många är positiva till arbetet, som beskrivs som betydelsefullt, men det finns också kritiker, som anser att det mest handlar om att det ska se bra ut utåt och att det hela är ett spektakel.

Kostnaderna för projektet har växt med tiden. Från att inledningsvis uppgå till 447 200 kronor har projektet, med tilläggsavtal, ökat i storlek. Man har bland annat lagt till en it-plattform, ledarutveckling och organisationsöversyn. Därför uppgår nu kostnaderna för konsulttjänsterna sedan förra sommaren till närmare 5,3 miljoner kronor, skriver UNT.

Mest läst