Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Öppenvårdsapotek berörs inte av beslut”

Enligt de besked som lämnats hittills från Apoteket AB berörs inte företagets öppenvårdsapotek av de aktuella neddragningarna.

Sveriges Farmacevtförbunds ordförande Thony Björk är bekymrad över Apotekets kraftiga neddragningar, men tycker inte att utvecklingen är oväntad.

– Mot bakgrund av att Apoteket AB tappat affärer inom vårdområdet och den allt hårdare konkurrensen på apoteksmarknaden var det helt väntat att det skulle komma besked om kraftiga neddragningar, säger han.

– 220 tjänster är mycket och kommer att beröra hela företagets overhead. Men enligt de besked som lämnats berörs inte företagets öppenvårdsapotek. Hur många av våra medlemmar som påverkas vet vi inte idag. Beskedet om neddragningar har precis kommit och nu påbörjas arbetet med att dimensionera bemanningen efter de nya förutsättningarna.

Thony Björk är vid sidan av ordförandeuppdraget anställd inom Apoteket AB, men uttalar sig i rollen som förbundsordförande.

– På en generell nivå tycker jag absolut att jag bör kunna uttala mig om den här typen av förändringar för förbundets räkning.

Mest läst