Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Konkurs kan ge Apoteket problem med leveranser

I onsdags, den 5 september, lämnade företaget Panaxia, som Apoteket AB anlitar för varudistribution, värdetransporter och sedeluppräkning i hela landet, in en konkursansökan till tingsrätten.

Efter en dags uppehåll återupptogs verksamheten igen, i går torsdag, då man bland annat började utföra värdetransporter till apoteken.

– Nu är läget under kontroll, eftersom konkursboet har tagit över verksamheten. Vi följer dock noga vad som händer med Panaxia och ser över möjligheterna att eventuellt hitta en ny leverantör. Exakt hur vi ska agera när det gäller detta är dock ännu för tidigt att uttala sig om, säger Eva Fernvall, varumärkesdirektör vid Apoteket AB.

Enligt ett pressmeddelande från Panaxia arbetar konkursförvaltaren för närvarande med att förnya avtalen med företagets kunder, som upphörde att gälla i samband med konkursen.

– Villkoren kan i delar vara något förändrade, men avsikten är att tjänster ska utföras på samma sätt som tidigare. Det är viktigt för alla inblandade att leveranserna kan fortsätta för att bolaget ska kunna överlåtas, säger konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson i ett pressmeddelande.

Mest läst