Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Trögt med kontroller av försäljningsställen

Trots att 2,5 år har gått sedan matvarubutiker och bensinmackar började kunna sälja receptfria läkemedel har det varit trögt med kommunernas kontroller av försäljningsställena.

Det rapporterar Sveriges Radio Ekot. Enligt Läkemedelsverket är det först nu som arbetet har kommit igång på allvar. Hittills i år har det kommit in ett 80-tal rapporter om brister i hanteringen av receptfria läkemedel som säljs utanför öppenvårdsapoteken.

De brister som tas upp i rapporterna rör bland annat slarv med 18-årsgränsen för att få köpa receptfria läkemedel, att man blandar läkemedel med andra varor eller att man det brister när det gäller skyltning av receptfria läkemedel.

Mest läst