Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Utreder diskriminering av apoteksanställd

Diskrimineringsombudsmannen, DO, utreder om en apoteksanställd, bosatt i Enköping, har diskriminerats av sin arbetsgivare.

Den anställde, som arbetar på ett apotek på en annan ort, har själv anmält sin arbetsgivare till Diskrimineringsombudsmannen. Hon anser att hon har missgynnats under sin mammaledighet genom att hennes löneförhöjning blev för låg, enligt tidningen EnaHabo.se. I kvinnans anmälan står det att arbetsgivaren inte har gett någon förklaring till den låga löneökningen och samtidigt ska en chef ha förklarat för kvinnan att hon inte kommer att få arbeta kvar.

Diskrimineringsombudsmannen begär nu att chefen för det aktuella apoteket ska förklara sig, skriver tidningen.

Mest läst