Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Vad gör en professionsrådgivare?

Nu är jag på plats. Jag heter Clary Holtendal, är apotekare och förbundets nya professionsrådgivare.

Vad ska du göra för något? är det vissa som har undrat och till dags dato har jag inte haft något riktigt bra svar – men nu vet jag.

Rent allmänt ska jag fungera som förbundets expert rörande professionen. Jag har själv jobbat flera år inom både läkemedelsindustri och apotek med alltifrån försäljning/marknadsföring till kompetensutveckling och läkemedelsansvarig chef på apotek. Några konkreta arbetsuppgifter jag har är att besvara de remisser (de är några stycken) som med jämna mellanrum droppar in på förbundet och att medverka i etikrådet. Dessutom sitter jag med i förbundsstyrelsen som sekreterare.

En central uppgift för mig blir att marknadsföra och skapa en ökad förståelse för farmacevternas kompetens. Som ett led i detta kommer jag att jobba aktivt med frågan om farmacevtiska tjänster. Flera av er kanske kommer ihåg att förbundet, i våras, skickade ut en enkät som tog upp just detta område. Det var en överväldigande majoritet som instämde i att vi ska ha farmacevtiska kunskapstjänster. Nu är det upp till mig att ta tag i resultatet och göra något konkret av detta, med hjälp av andra personer i olika funktioner förstås.

Min ambition är att jobba nära er medlemmar – hör gärna av dig om du vill bolla professionsfrågor!

Privat har jag ingen utmärkande hobby men jag har två vilda, eller egentligen tre om man räknar maken, killar som sysselsätter mig på hemmaplan. Annars är jag som folk är mest; tränar när jag hinner (dvs aldrig – men det låter bra), pillar med vår minimala trädgård och fullkomligen älskar att läsa böcker. Apropå böcker så läste jag i Martina Haags bok ”Fånge i hundpalatset” som är en humoristisk skildring av hennes familjeliv – att hon gärna köpte barntandborstar på apotek för det kändes mer ”vetenskapligt”.

Jag är alldeles övertygad om är det är rätt talande om vad folk tänker kring apotek. Så sträck på er och var stolta farmacevter! Det är i alla fall jag.

Mest läst