Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Vi har vunnit tid”

Förlängningen ger mer tid och utrymme för att diskutera arbetsvillkoren inom apoteksbranschen, kommenterar Sveriges Farmacevtförbunds förhandlingschef Martin Lindeblad.

Svensk Farmaci bad förbundets förhandlingschef Martin Lindeblad att ge sina synpunkter på förlängningen av kollektivavtalet med ett år.

– Man får nog säga att avtalsläget är djupfryst, förbundet accepterar inte arbetsgivarsidans krav på en förlängd utjämningsperiod av arbetstiden till fyra månader. Vi har inte fått något gehör för våra krav inom områdena kompetensutveckling, OB-kompensation i tid och fyra sammanhängande sommarsemesterveckor, säger han.

– I och med förlängningen har vi nu skaffat oss mer tid för att diskutera arbetsvillkoren inom apoteksbranschen. Under hösten kommer förbundet både att anordna en konferens för ordförandena i apotekssektionens akademikerföreningar och dessutom har vi ett fullmäktigemöte. Så möjligheterna till medlemsdemokrati är stora.

Redan i januari skall dock 2013 års avtalskrav överlämnas till Almega.

– Tills dess måste vi till exempel ha behandlat frågan om vi skall säga upp det gällande avtalet för att driva igenom våra krav, säger Martin Lindeblad.

Mest läst