Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Rekryterar inför tungt uppdrag

Det snabbt expanderande företaget Apoex har gjort flera strategiska rekryteringar från bland annat Tamro och Apoteket Farmaci. 20-30 personer, varav flera farmacevter, kommer att arbeta på den nya enheten i Ulvsundaområdet i Bromma utanför Stockholm.

I Stockholms läns landsting, SLL, har företaget Apoex fått uppdraget att leverera läkemedel till landstingets vårdenheter från och med december.

Efter ett överklagande från Tamro fastställde Förvaltningsrätten i Stockholm nyligen landstingets tilldelningsbeslut, och Apoex har nu tecknat avtal med SLL.

Som Svensk Farmaci berättade igår bygger Apoex nu upp en stor ny driftsenhet i Bromma, bland annat för att klara läkemedelsleveranserna till sjukhusen och vårdcentralerna.

Svensk Farmaci ringde upp John Patrick Berlips, operativ chef på Apoex.

Vilka funktioner får den nya enheten?

– Vi kommer bedriva vår operativa drift för distanshandeln till våra företagskunder som tandläkare och veterinärer, samt till våra privatpersonskunder, därifrån. Från den nya enheten ska också läkemedelsförsörjningen till Stockholms läns landsting sjukhus och andra vårdenheter ske, säger han.

Hur stor blir den nya enheten?

– Den kommer att omfatta 2000 kvadratmeter och ligger i Ulvsunda, vilket ger goda förutsättningar att nå Stockholms sjukhus på ett snabbt och miljövänligt sätt.

Det expanderande företaget har gjort flera tunga rekryteringar på senare tid. Jonas Berggren, tidigare Tamro, är exempelvis nu driftschef på Apoex.

Jennie Pitkänen, med bakgrund inom läkemedelsindustrin, har utsetts till inköpschef och Annika Behre, tidigare Apoteket Farmaci, är numera kvalitetschef på Apoex.

Mest läst