Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteket AB får sköta ombud i tre år till

Apoteket AB åläggs att driva apoteksombud i ytterligare tre år efter att det nuvarande åtagandet går ut i sommar, enligt Socialutskottets ordförande. Beskedet kan tolkas som att det finns en oro för tillgängligheten av receptläkemedel framöver, kommenterar förbundsordförande Thony Björk.

Socialutskottets ordförande Kenneth Johansson (C) berättade om den politiska intentionen att förlänga avtalet med tre år vid Apoteksmarknadsdagen förra veckan.

Den nuvarande överenskommelsen mellan staten och Apoteket AB om apoteksombud, som regleras i ägaranvisningarna, löper ut vid halvårsskiftet.

– Beskedet kan tolkas som att det finns en oro för tillgängligheten av receptläkemedel i glesbygd efter att treårsperioden för klusterapoteken går ut nästa år, säger Thony Björk, ordförande i Sveriges Farmacevtförbund.

Mest läst