Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Stort intresse för Alarm och Pharmada

Studenter och arbetsgivare trängdes på arbetsmarknads-
dagarna för farmacistudenter, Alarm och Pharmada, i Göteborg och Uppsala i veckan. Sveriges Farmacevtförbund värvade cirka 40 nya medlemmar.

För tolfte året i rad arrangerade Farmacevtiska studentkåren i Uppsala igår arbetsmarknadsdagen Pharmada.

Syftet är att skapa en mötesplats mellan studenter och företagsrepresentanter från branschen. Det gäller även arbetsmarknadsdagen Alarm i Göteborg, som dock inte har lika många år på nacken. Alarm-dagen genomfördes i tisdags.

Helena Magnusson, apotekarstudent på nionde terminen och projektledare för Pharmada, är nöjd med årets arrangemang.

– Det flöt på bra och all logistik fungerade. Det var fullt ös, speciellt i början. Vi hade 33 utställare, något färre än i fjol. Det var lite svårare att få med läkemedelsindustrin än i fjol, säger hon.

Ett 70-tal studenter tog vara på möjligheten till kontaktsamtal, där de kunde samtala ostört med representanter från flera företag.

Lena Jäger, ombudsman på Sveriges Farmacevtförbund, har besökt båda evenemangen denna vecka.

– Det har varit extremt bra uppslutning av studenter. Vi har gett råd om hur studenterna kan rusta sig för yrkeslivet och vad de bör tänka på när de söker arbete. Konkret hjälper vi exempelvis till att granska och utveckla de CVs och personliga brev som studenterna kommer med, säger Lena Jäger.

Utöver detta har Lena Jäger också informerat studenterna om fördelarna med att vara fackligt ansluten.

– Man kan ha nytta av det redan som student, när det exempelvis blir dags att söka sommarjobb med mera. Det är det många som inte känner till, säger Lena Jäger.

Hittills har hennes arbete under de två dagarna resulterat i närmare 40 nya medlemmar.

Mest läst