Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Sahlgrenska avvaktar med skifte till RGL

Inledande leveransproblem gör att Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg väntar med att använda Apoteket AB:s nya regiongemensamma lager i Mölnlycke.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare ska läkemedelsförsörjningen till sjukhusen i Västra Götaland från och med februari/mars till stor del ske via ett nytt regiongemensamt lager, RGL, som Apoteket AB byggt upp i Mölnlycke utanför Göteborg. Samtidigt avvecklas regionens traditionella sjukhusapotek.

RGL har nu börjat leverera läkemedel till merparten av regionens sjukhus. Häromveckan skulle även regionens största sjukhus, Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, ha börjat få sina läkemedelsleveranser från RGL i Mölnlycke.

Men eftersom restproblematik och leveransförseningar varit återkommande problem inledningsvis på de andra sjukhusen som börjat få leveranser från RGL, har Sahlgrenska valt att avvakta med manövern, uppger flera källor till Svensk Farmaci.

Fredrik Vondracek, apotekare vid Västra Götalandsregionens läkemedelsenhet, beskrev i slutet av februari sina inledande erfarenheter av läkemedelsdistributionen från RGL i Svensk Farmaci:

– Vi har sett en del barnsjukdomar i form av restproblematik. Det är kanske väntat men ändå olyckligt, och något som vi bevakar minutiöst. Vi förväntar oss dock att det nya RGL och vårt definierade sortiment i VGR på sikt ska möjliggöra en bättre tillgänglighet till läkemedel och mindre problematik med rester.

Mest läst