Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Tamro överklagar Stockholms upphandling

Tamro, som deltog men kom sist i Stockholms läns landstings (SLL) stora läkemedelsupphandling till sjukvården, har överklagat beslutet att tilldela Apoex uppdraget läkemedelsleveranser.

Tamro var en av fyra aktörer som lade anbud på att få sköta läkemedelsleveranserna till sjukvården från och med december i år och fyra år framåt.

Företaget klarade liksom konkurrenterna de så kallade skallkraven, men föll sämst ut i prisjämförelsen och fick därmed inte uppdraget.

Nu har alltså företaget valt att överklaga.

– Vi håller på att utreda saken, men enligt uppgifter som nått mig så ska det ha kommit in ett överklagande från Tamro till Förvaltningsrätten. De föll sämst ut prismässigt i vår jämförelse så det är kanske inte helt oväntat att de överklagar, säger Thomas Lundberg på SLL:s upphandlingsenhet till Svensk Farmaci.

Mohammad Behzadi, kontaktperson i ärendet på Tamro, bekräftar att företaget överklagat men hänvisar i övrigt till företagets vd Hans Wahlén. Svensk Farmaci har under eftermiddagen utan resultat sökt Hans Wahlén och informationschefen Lena Sävstam Fennvik för en kommentar.

Vi återkommer med mer information senare.

Mest läst