Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny organisation även på kansliet

Sveriges Farmacevtförbunds kansli får idag, den 1 februari, en ny organisation. Kansliet består nu av tre enheter: förhandling/individärenden, rekrytering/kommunikation och ett förbundssekretariat.

Förbundssekretariatet består av förbundsdirektör Kristina Niemi samt Ritha Liljenmalm, som bistår förbundsdirektören och ansvarar för stöd till de nya regionala samordnarna, medlemsregistret och stiftelserna.

Till sekretariatet ska inom kort även en professionsutvecklare rekryteras, som får ansvar för professionsfrågor och förbundsstyrelsens arbete. I uppdraget ingår också att vara länken mellan förbundsstyrelsen och etikrådet, hantera förbundets remisser och att driva yrkes- och utbildningsfrågor.

Enheten förhandling/individärenden kommer i fortsättningen att bestå av förhandlingschefen Martin Lindeblad, Christer Borg, Viktoria Juzovitskaja (nu föräldraledig) samt Lena Jäger på 50 procent. Eva Långström Einarsson fortsätter tills vidare som vikarie för Viktoria Juzovitskaja.

Enheten rekrytering/kommunikation leds av Malin Schiratzki, som tillsammans med Lena Jäger på 50 procent och en projektanställd studenthandläggare på 50 procent ansvarar för den externa och interna kommunikationen, stöd till farmacistudenter och rekrytering av medlemmar.

Tidningen och sajten Svensk Farmaci ligger även fortsättningsvis i förbundets dotterbolag Farmacevtakademien AB med Nils Bergeå Nygren som chefredaktör och mediebolaget A4/W4 som samarbetspartner.

– Den här laguppställningen har en hög samlad kompetens och en stor och bred erfarenhet inom våra viktigaste områden. Vi ska dessutom förstärka med en resurs som bistår förbundet i arbete med att visa på farmacevtens betydelse i vården och samhället, och i arbetet med nollvisionen för läkemedelsrelaterade problem. Med det här laget blir det fantastiskt roligt att driva förbundets viktiga frågor, säger Kristina Niemi.

Förbundskansliet finns geografiskt även i fortsättningen på Vasagatan 48 i Stockholm – men nu i nyrenoverade lokaler.

Mest läst