Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny aktör vann första dosupphandlingen

En helt ny aktör, Uppsalabaserade Svensk Dos AB, tog hem den första landstingsupphandlingen av dostjänster som avser sju landsting. Företaget lade ett betydligt lägre bud än de två andra anbudsgivarna Apoteket Farmaci och Apotekstjänst AB.

Upphandlingen, som är den första av sex, avser landstingen i Västmanland, Gävleborg, Uppsala, Örebro, Värmland, Södermanland och Dalarna.

Svensk Dos AB är ett nystartat företag där Martin Svensson, apotekare och vd på Läkemedelstjänster AB, är vd. Styrelseordförande är apotekaren Per Manell. Apotekarna Joakim Söderberg och Kristofer Klerfalk är också involverade i den nya bolagsbildningen.

I upphandlingen deltog även Apoteket Farmaci samt en ytterligare aktör, Apotekstjänst AB, som har koppling till ett grossistföretag utanför läkemedelsbranschen.

Tilldelningsbeslutet fattades i fredags och nu finns möjlighet att överklaga fram till tisdagen den 31 januari.

Inger Nyblom Hermansson är upphandlingsansvarig på Landstinget Västmanland.

– Svensk Dos anbud uppfyllde de kriterier som ett nystartat företag skulle uppfylla enligt våra instruktioner. Då blev priset den avgörande faktorn och där var skillnaden jättestor, säger Inger Nyblom Hermansson.

Mer information senare.

Mest läst