Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteket stängs när vårdcentralen flyttar

Apotek Hjärtat stänger sitt apotek i Koppom, Värmland, efter landstingets beslut att flytta samhällets vårdcentral.

– Vi har inte haft planer på att stänga apoteket i Koppom, utan varit tvungna till detta då landstinget flyttar vårdcentralen. Vi beklagar detta, säger Bodil Eriksson, vice vd Apotek Hjärtat, i ett pressuttalande.

Landstinget i Värmland flyttar vårdcentralen i Koppom till Charlottenberg som ligger 2,5 mil bort, ett besluts som föregåtts av en hel del lokal debatt. Därmed försvinner kundunderlaget för apoteket som funnits i anslutning till vårdcentralen.

Apoteket stänger 9 december och har bemannats av personal från Apotek Hjärtats apotek i Arvika.

Mest läst