Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotekare satsar på Melodifestivalen

Apotekaren, trebarnspappan och låtskrivaren Thomas Cars hoppas kunna sprida farmacevtisk glans i "greenroom". Hans låt ”I mina drömmar” har gått till final i tävlingen Webbjokern, och kan kvala in till Melodifestivalen 2012.

Thomas Cars beskriver “I mina drömmar” som en klassisk schlagerballad. Han har själv skrivit musiken, medan hans kusin Nanna Sveinsdóttir bidragit med texten.

Låten framförs av Maria BenHajji, sånglärare på gymnasieskolan Rytmus.

–Låten skrevs sommaren 2009 och blev sedan liggande ett tag. Jag kom sedan på möjligheten att skicka in den till SVT:s webbjoker eftersom det känns som att den verkligen skulle kunna passa i Melodifestivalen. Maria sjunger den helt fantastiskt bra, säger Thomas Cars.

Efter att ha gått vidare från en av  fyra deltävlingar är ”I mina drömmar” nu framme i Webbjokerfinalen som genomförs i november. Vinnaren, som utses av allmänheten via sms, får vara med i Melodifestivalen.

Till vardags jobbar Thomas Cars som läkemedelsstatistiker inom Stockholms läns landsting. Musikskrivandet sker på kvällarna när barnen gått och lagt sig.

– Det är väl inte helt enkelt att slå igenom som apotekare och trebarnsfar, men det vore otroligt roligt om vi skulle få med vårt bidrag i den stora festivalen och kan sprida lite farmacevt-glans över greenroom, säger Thomas Cars.

Läs mer om låten och sångerskan på SVT:s webb och på upphovsmännens egna hemsida för bidraget.

Mest läst