Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nollvision i fokus på utsåld kongress

Idag inleds den sjätte nationella konferensen om patientsäkerhet i Stockholm med Sveriges Farmacevtförbund som medarrangör. Nytt besökarrekord förväntas.

Temat för den utsålda kongressen är en ”nollvision för vårdskador”.

– Den är i högsta grad analog med vår egen nollvision för läkemedelsrelaterade skador, som vi passar på att marknadsföra under konferensen, säger Malin Schiratzki, informatör på Sveriges Farmacevtförbund.

Förbundsordförande Thony Björk är en av flera deltagare från förbundet på kongressen, som hålls på Stockholmsmässan under två dagar. Drygt 2000 personer är anmälda vilket betyder nytt besökarrekord. Chris Hayes, intensivvårdsläkare från Kanada och forskare inom patientsäkerhet och kvalitetsfrågor, är konferensens huvudtalare.

Konferensen kan följas via Twitter: @Patientsakerhet, hashtag #patsak11.

Mest läst