Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Boots flyttar och förstärker

Boots flyttar sitt svenska huvudkontor till nya lokaler på Slöjdgatan nära Hötorget i Stockholm. Apotekaren Monika Magnusson, tidigare regionchef inom Apoteket AB, blir ny driftschef på företaget.

Boots har i inledningsfasen av sin svenska etablering delat lokaler med Sveriges Farmacevtförbund på Vasagatan i Stockholm. På fredag går flytten några kvarter till Slöjdgatan 9, 5 trappor, intill PUB-huset.

– Vi har varit trångbodda så det här känns bra. Vi kommer dock även i fortsättningen att arbeta i ett öppet kontorslandskap. Kontoret hamnar nära vårt apotek i PUB-huset, berättar Per Geber, vd för Boots i Sverige.

Företaget har för närvarande 16 anställda på central nivå i Sverige. Nyligen rekryterades Monika Magnusson, tidigare regionchef inom Apoteket AB, till företaget. Hon får titeln operation manager, eller ”driftschef” och komer även att ha ett övergripande ansvar för farmacifrågorna.

Boots har i dagsläget sju apotek i drift i landet. Ytterligare öppningar är planerade i höst.

Mest läst