Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Avtal om tillverkning klart i Västra Götaland och Halland

APL ska sköta extemporetillverkningen i Västra Götaland och Halland. Det står klart sedan Apoteket Farmaci valt att inte överklaga förvaltningsdomstolens beslut.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare beslutade Västra Götalandsregionen och Region Halland i februari att låta APL, Apotekens Produktion och Laboratorier, tillverka de läkemedel som måste tillredas på plats på sjukhusen.

Beslutet överklagades till Förvaltningsdomstolen av Apoteket Farmaci.

Domstolen gick dock tidigare i juni på regionernas linje, och nu har Apoteket Farmaci valt att inte överklaga detta utslag.

– Skönt att vi äntligen kan starta arbetet med att etablera den nya tillverkningsenheten i samarbete med den nya leverantören. Vi kände ett hot mot patientsäkerheten om vi inte fick den här frågan utklarad före semestrarna, säger Jan Hallén, projektledare vid läkemedelsenheten i Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

– Vår avsikt var att tydliggöra vad som regulatoriskt gäller vid denna typ av upphandling, säger Ulla Delffs Moss, affärschef på Apoteket Farmaci i Västra Götaland och Halland, i samma pressmeddelande.

Mest läst