Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Astra Tech amerikanskt

Astra Zeneca har sålt sitt dotterbolag Astra Tech till amerikanska Dentsply för 11,5 miljarder kronor.

Försäljningsplanerna har varit kända sedan i november 2010. Tio bolag var med i budgivningen under våren, skriver Biotech Sweden. Utgångspriset var satt till 13,4 miljarder kronor, men den slutliga köpeskillingen blev dock alltså nästan två miljarder lägre.

Konkurrensmyndigheter ska nu ta ställning till förvärvet och om det blir klartecken väntas affären genomföras under andra halvåret i år.

Astra Tech, med cirka 2 200 anställda, tillverkar produkter med inriktning på urologi, kirurgi och odontologi. Huvudkontoret ligger i Mölndal och produktionsanläggningar finns både i Sverige och Nordamerika.

Köparen Dentsply är en USA-baserad multinationell koncern inom dentalprodukter.

Mest läst