Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Doc Morris gör anmälan

Doc Morris meddelar nu att företaget följer Socialstyrelsens uppmaning och skickar in en Lex Maria-anmälan om incidenten då begagnade lansetter användes.

Anmälan färdigställs nu och kommer att skickas in inom de närmaste veckorna.

– Vi välkomnar Socialstyrelsens granskning av den här händelsen. Det är viktigt att vi får klarhet i hur vi kan arbeta med tester i apoteken. Vi hoppas att utredningen av vår anmälan kan bidra till det, säger Mads Haaland Paulsen, vd för Doc Morris, i ett pressmeddelande.

Det var vid ett hälsotest på ett apotek i Sollentuna där glukos och hemoglobinvärden mättes, som tolv lancetter användes två gånger, vilket innebar att tolv kunder testades med lancetter som varit använda en gång tidigare. Läs mer i tidigare artiklar på svenskfarmaci.se, se länkar nedan.

Mest läst