Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

När tiden inte längre räcker till att engagera sig

I dagarna har studentsektionen fått en ny styrelse. Engagemanget bland våra studerande blomstrar och det hurrar vi för. Vi behöver verkligen lyssna till de blivande farmacevterna. De har koll på utbildningen och det mesta som har med studentlivet att göra.

Det är mer än tio år sedan jag själv var student och mycket har ändrats sedan dess. Det härliga med studenttiden var att det kändes som om jag hade massor av tid (utom inför en tenta då). Själv lade jag ner stort engagemang i olika teaterprojekt. Vi repade och hade föreställningar nästan varje dag, visst konkurrerade studierna emellanåt men annars fanns hur mycket tid som helst till detta. Så skulle jag ge ett råd till studerande idag så är det att passa på att engagera sig i olika frågor under studietiden. Oftast finns det många möjligheter att engagera sig. Ta vara på dem!

Men sen då? När man kliver in yrkeslivet och plötsligt ska vara vuxen. Studentlivet ligger bakom dig, räkningarna blir bara fler och tiden krymper. Hur engagerar man sig då i viktiga frågor som inte rör det privata? Detta funderar vi också över på förbundet. Studenterna är lättengagerade men när sedan yrkeslivet och vardagen träder in får engagemanget stå tillbaka. Vi vill hitta former som fungerar även i den grå vardagen i det vuxna yrkeslivet. Håll utkik så kommer vi med förslag.

Anna Nörby Gennerud

Mest läst