Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Framgång för karriärturné

Sveriges Farmacevtförbunds karriärturné med inriktning på apotek har gått i mål och får goda recensioner. Alla större kedjor deltog och satsningen beskrivs som det enda rekryteringsinriktade arrangemanget på apoteksmarknaden för icke-studenter.

Sveriges Farmacevtförbund karriärturné under våren, med stopp i Stockholm, Göteborg, Lund, och Uppsala, blev en framgång. Mötena var välbesökta – vid mötet i Stockholm deltog exempelvis ett hundratal förbundsmedlemmar – och får bra betyg i en deltagarenkät.

Vid mötena fick deltagarna möjlighet att träffa samtliga större arbetsgivare på apoteksområdet, höra föredrag om arbetsmarknaden, möjlighet till CV-granskning med mera.

– Det här var ett bra initiativ som gav oss möjlighet att komma i kontakt med alla bolag vid ett tillfälle. Man märker verkligen att vi farmacevter är efterfrågade, sa Sylvia Carlsson-Ayata, receptarie på tidigare Enhörningen i Stockholm, numera Apotek Hjärtat, i samband med turnéstoppet i ABF-huset i Stockholm.

Caroline Lundström på apoteksgruppens personalavdelning var också positiv.

– Det här är det enda rekryteringsinriktade arrangemangeet på apoteksmarknaden för icke-studenter. Därför är det viktigt för oss att vara synliga här, säger hon.

I samband med karriärkvällarna delades en enkät om innehållet ut till deltagarna, som ett femtiotal deltagare besvarade.

I princip alla svarande beskrev karriärkvällen som bra eller mycket bra. 93 procent svarade att de skulle kunna rekommendera kollegor att komma på liknande aktiviteter, och lika många angav att de trodde sig ha nytta av arrangemanget.

Mest läst