Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nya ledamöter i LV:s styrelse

Regeringen har utsett läkaren och docenten Kerstin Hulter Åsberg, finanschefen Per Matses samt Per-Erik Sandlund, generaldirektör på Invest Sweden, att ingå i styrelsen för Läkemedelsverket.

– Vi får tillgång till viktig kompetens och erfarenheter från sjukvården, forskning och industrin, säger styrelseordförande Mats Larson i ett pressutttalande.

Alla tre nya ledamöter har erfarenhet av läkemedelsfrågor. Per Matses som tidigare CFO på Apoteket AB, Per-Erik Sandlund som tidigare vd för SwedenBIO och Kerstin Hulter Åsberg bland annat som ordförande för Läkarsällskapets kommitté för läkemedelsfrågor.

Sedan ett par år tillbaka är Läkemedelsverket en så kallad styrelsemyndighet. Styrelsen beslutar om prioriteringar, verksamhetsplan, arbetsordning och föreskrifter. Generaldirektören svarar som chef inför styrelsen, som i sin tur svarar inför regeringen.

Läkemedelsverkets generaldirektör Christina Åkerman är en av dem som ingår i styrelsen sedan tidigare. Förordnandet för de nya styrelsemedlemmarna gäller från och med 1 maj och som längst till slutet av år 2013.

Mest läst