Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ica sockrar bud till studenter

Apotekskedjorna överträffar varandra i jakten på praktiserande studenter. Ica Cura erbjuder nu en tvådagarskurs i ledar- och affärsmannaskap, gratifikation och ersättning på upp till 10 000 kronor i månaden för boende och resor.

Apotekskedjorna har alla sagt nej till att ge praktiserande farmacistudenter lön. Ändå artar det sig nu till en riktig fajt om de farmacistudenter som ska göra praktik till hösten.

Apotek Hjärtat var nyligen på plats på kårhuset Pharmen i Uppsala för att informera studenterna om företagets policy.

Nu meddelar Ica Cura att företaget erbjuder studenterna såväl gratifikation (12 000 kronor för apotekarstudenter, 5000 kronor för receptariestudenter), ersättning för fördyrande omkostnader på upp till 10 000 kronor i månaden, samt en tvådagarskurs i ledar- och affärsmannaskap med övernattning på en kursgård.

– Då vi är en relativt liten aktör och våra apotek är spridda i landet hoppas vi att praktikanterna är villiga att resa. Därför har vi också valt ett något högre belopp för fördyrade omkostnader, säger Liljana Sundberg, personalansvarig på Ica Cura.

Till hösten erbjuder Cura tio praktikplatser för apotekarstudenter och sex platser för receptariestudenter.

Mest läst