Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

10 miljarder i onödan

Våren är här och vår nollvision om läkemedelsrelaterade problem är sjösatt.

Denna fråga är enormt viktig både för vår folkhälsa och vår samhällsekonomi. Statistiken säger nästan allt – 3 000 personer dör varje år i läkemedelsrelaterade problem och kostnaden för felanvändningen räknas till ca 10 miljarder.

Vi är övertygade om att farmacevtisk kompetens kan bidra till att minska problematiken. Under våren träffar vår styrelse medlemmar runt om i landet för att ta in synpunkter kring våra förslag till åtgärder. Den här frågan behöver stötas och blötas av er farmacevter.

Kolla upp nästa möte kring nollvisionen och håll utkik på vår hemsida och nyhetssajt. Var med och stärk professionen genom att bidra med dina åsikter!

Anna Nörby Gennerud

Mest läst