Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmaceut till sydöstra sjukvårdsregionen

Sydöstra sjukvårdsregionen söker en farmaceut till upphandlingsarbete

Inom Sydöstra sjukvårdsregionen finns en gemensam läkemedelsupphandlingsgrupp som består av farmaceuter och inköpare från de tre regionerna. Arbetsgruppen får sitt uppdrag att upphandla läkemedel till vården av de båda regionala samverkansgrupperna för läkemedel respektive inköp. Representanterna i arbetsgruppen samarbetar med företrädare för vården, läkemedelskommittéer och andra interna funktioner samt har kontakter med läkemedelsföretag.

Läkemedels totala andel av sjukvårdens kostnader är ca 10 procent, men ökar i kostnad år för år. Syftet med samverkan kring upphandlingar av läkemedel inom Sydöstra sjukvårdsregionen är att få en ökad kostnadseffektivitet utan att göra avkall på patientsäkerhet och medicinsk nytta. Sydöstra sjukvårdsregionen ska även ha en hög följsamhet till upphandlat sortiment samt sträva efter att ha så liten miljöpåverkan som möjligt.

Sydöstra sjukvårdsregionens läkemedelsupphandlingsgrupp kommer nu att förstärkas med en farmaceut och en inköpare på varsin heltidstjänst. Syftet är att kunna lägga ännu mer fokus på hela inköpsprocessen det vill säga strategi- och analysfas, upphandlings- och inköpsfas, implementeringsfas och uppföljnings- och utvecklingsfas.

Ditt uppdrag
Du kommer att ha anställning i någon av Region Kalmar län, Region Jönköping län eller Region Östergötland, och arbeta på uppdrag för sydöstra sjukvårdsregionen. Anställningen är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Som farmaceut har du ett regionövergripande perspektiv på de frågor som handläggs. Utifrån din erfarenhet och kompetens samt eventuella inriktningsbeslut inom sjukvårdsregionen kan arbetsuppgifterna variera, men nedanstående punkter är exempel på arbetsuppgifter som kan komma i fråga:

Vara en resurs i sjukvårdsregionens övergripande arbete med läkemedelsupphandlingar.
Ta fram styrande dokument kopplat till inköpsprocessen.
Ha kontakter med vårdverksamheter.
Driva och utveckla arbetet kring läkemedelsupphandlingar.
Stötta och följa upp en ändamålsenlig och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning.
Delta i nationell samverkan kring upphandlingsärenden.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie och har arbetslivserfarenhet inom läkemedelsområdet. Det är ett krav att du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetet med upphandlingar eller av att ha arbetat inom en region eller myndighet. Har du även erfarenhet av läkemedelsstatistik är det positivt.

Du har ett brett perspektiv på frågor, tycker om att analysera och lösa problem och vill arbeta med ständiga förbättringar. Kännetecknande för dig är att du har lätt för att anpassa dig och snabbt ser möjligheterna i ändrade förutsättningar. Du tar ansvar för dina uppdrag genom att strukturera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. I relation med andra är du uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt lyhörd för vårdens och andra verksamheters behov. Du trivs och arbetar bra tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna utifrån kravprofilen.

Om du är intresserad
Urval kan komma att ske löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan. Intervjuer planeras att hållas den 24/5, 25/5, 30/5 och 31/5.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Mathias Landerdahl, Läkemedelschef Läkemedelssektionen, Region Kalmar län
0490-872 24, mathias.landerdahl@regionkalmar.se
Mårten Lindström, Ordförande i Läkemedelskommittén, Region Jönköpings län 070-359 36 77, marten.lindstrom@rjl.se
Ulrika Whiss, Enhetschef Läkemedelsenheten, Region Östergötland
010-1037129, ulrika.whiss@regionostergotland.se

Sista ansökningsdag är den 22 maj 2022. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Ansök här

Andra läser