Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Läkemedelsverket lanserar ny webbplats

Läkemedelsverket har gjort om sin webbplats för att få enklare navigering och bättre tillgänglighet.

I veckan lanserade Läkemedelsverket sin nya webbsida.

– Vår gamla webbplats var från 2006/2007 och innehållet hade byggts på successivt. Vi hade till exempel nyheter från 1997 liggande. Nu är webbplatsen renare, den har en helt annan navigering och en annan struktur, vilket gör att vi slipper ha likvärdigt innehåll på flera olika ställen. Vi hade ju tidigare separata ingångar för företag, apotek och sjukvården, säger Carl-Fredrik Reel, projektledare på Läkemedelsverket för den nya webbsidan.

Han berättar att den nya webbplatsen också är anpassad enligt den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

– Vi som jobbar inom offentlig sektor ska ju ha webbplatser som är tillgängliga för alla oavsett om man är synskadad eller hörselskadad, har fel på motoriken eller kognitionen och nu är den anpassad för det, säger han.

Tillgängligheten har också förbättrats på andra sätt.

– Nu fungerar webbplatsen i mobilen också, det gjorde inte den gamla, säger Carl-Fredrik Reel.

Den nya webbplatsen smögs ut lite i det tysta i tisdags eftermiddags utan några stora pukor och trumpeter. Något som Carl-Fredrik Reel menar ligger helt rätt i tiden.

– Vi har naturligtvis kommunicerat ut det till de myndigheter som länkar till oss. Men vi tyckte att hålla på och ha release-fest för en ny webbplats det var sådant man gjorde för 10-15 år sedan, men det gör man inte längre, säger han.

Den nya webbplatsen nås precis som tidigare på lakemedelsverket.se, eller mpa.se.

Andra läser