Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Överväger att begära överprövning

Läkemedelsverket kommenterar fallet med den medarbetare som verket polisanmälde för mutbrott alternativt grovt tjänstefel.

Joakim Brandberg, chefsjurist på Läkemedelsverket, kommenterar nu verkets polisanmälan av en medarbetare för mutbrott som vi skrev om igår.

– Läkemedelsverket är enligt lag skyldigt att åtalsanmäla en person som är skäligen misstänkt för att i sin anställning ha begått vissa brott. Tagande av muta och tjänstefel är exempel på sådana brott och internutredningen som genomfördes visade att det fanns i vart fall skäliga misstankar om att brottsliga gärningar begåtts av den tidigare anställde, säger Joakim Brandberg till Svensk Farmaci.

– Åklagarmyndigheten har nu ändå valt att inte gå vidare med saken, och Läkemedelsverket kommer ta ställning till om det finns anledning att begära överprövning av åklagarmyndighetens beslut att inte inleda förundersökning.

Andra läser