Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Förtroende för ledning sjunker

Förtroendet för ledningen på Läkemedelsverket sjönk under sista kvartalet, enligt verkets medarbetarundersökning. Men förtroendet för närmaste chef är högt.

Fjärde kvartalet 2012 sjönk medarbetarnas förtroende för ledningen till en nöjdhetsgrad på 47 procent, att jämföra med 62 procent under första kvartalet samma år, enligt den återkommande medarbetarundersökningen.

Det rapporterar nyhetsbrevet Pharma Online.

På samtliga tolv mätpunkter har resultatet försämrats, men förtroendet för närmaste chef är fortsatt högt: 72 procent (att jämföra med 73 procent under första kvartalet 2012).

Det område som har sämst resultat är Vetenskaplig och regulatorisk strategi. Där ligger förtroendet för såväl ledning som närmaste chef på en nöjdhetsgrad på 42 procent.

64 procent rekommenderar Läkemedelsverket som arbetsplats och 63 procent anser sig ha kontroll över sin arbetssituationen, enligt undersökningen.

– De tre medarbetarundersökningarna som gjorts under 2012 har varit väldigt viktiga eftersom Läkemedelsverket har varit i en förändringsprocess. Förtroendet för ledningen gick ner främst under våren 2012, men i den senaste mätningen minskade den ytterligare något. Vi måste naturligtvis lyssna på de signalerna och ta dem på allvar, säger Pernilla Rosengren Johansson, tillförordnad HR-direktör på Läkemedelsverket, till Pharma Online.

– Ledningsgruppen och alla chefer tog del av resultatet i måndags. Nu har cheferna en dialog med alla medarbetare för att kunna bidra med synpunkter till den arbetsplan som ledningen tillsammans med cheferna ska ta fram. Det ledarutvecklingsprogram som nyligen påbörjats kommer att vara en central del i arbetet.

Andra läser