Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Fejkad apotekskedja satsar på ändtarmen

Den påhittade apotekskedjan ”Apoteket Rectum” med specialinriktning på ändtarmsbesvär påstår sig ha tagit över tre tidigare statliga apotek. UPPDATERAD 13:30

Enligt information på den relativt ambitiösa hemsidan är Apoteket Rectum en privat apotekskedja med apotek på fyra orter i södra Sverige.

Kedjan har enligt hemsidan helt specialiserat sig på läkemedel för rektala besvär. Företaget erbjuder bland annat salvor, stolpiller och till synes seriös information om åkommorna.

I en kampanj på hemsidan föreslås bland annat en julklapp i form av ”en kur mot svärfars stämningsdödande gasbesvär”.

Tre av apoteken ska enligt hemsidan finnas på namngivna adresser i Angered, Mönsterås och Överum. Kontaktinformation saknas i övrigt på hemsidan. Var det fjärde apoteket ligger framgår inte.

Några apotek finns dock inte i verkligheten på de angivna adresserna, enligt Svensk Farmacis efterforskningar.

Inte heller Sveriges Apoteksförening, som har god branschkännedom, känner till den nya ”aktören”.

– Jag vet inte vem som ligger bakom detta. Det är tydligt att man ändå har lagt ned lite tid på det hela, meddelar Johan Wallér, vd för branschföreningen, i ett mejl till Svensk Farmaci.

Svensk Farmacis pressgranne Dagens Apotek löste under dagen “mysteriet” med Apoteket Rectum. Sajten är framtagen på kul av webbutvecklaren Kristoffer Wedholm. Läs Dagens Apoteks intervju med honom här.

Andra läser